نان یوخه

admin

28 April 2020

نان یوخه


نان یوخه

سلام و درود فراوان به همگی در این مطلب همه اطلاعات مربوط به نان یوخه

به همراه آدرس و شماره تماس برایتان جمع آوری نموده ایم.

ممنونیم که با سایت شیراز یاب همراهید .

 

نان یوخه شیراز

نان یوخه شیراز یا نان کاک کرمانشاه، نوعی سوغاتی و شیرینی سنتی ایرانی است. همان طور که از نامش پیدا است، مربوط به شهرهای شیراز و کرمانشاه است ولی در شهرهای دیگر نیز یافت می‌شود.

در شیراز به آن نان یوخه می‌گویند و در کرمانشاه به آن نان کاک یا شیرینی کاک می‌گویند.

 

 

نان یوخه

شیرینی یوخه شیراز، از جمله شیرینی‌های محلی

و سنتی این شهر است. این شیرینی که با نام کاک

نیز معروف می‌باشد، به عنوان خوردنی خوشمزه،

پرانرژی و سبک در میان اهالی منطقه شناخته می‌شود.

 

لازم به ذکر است که شیرینی یوخه شیراز،

در استان کرمانشاه نیز تهیه شده و از سوغاتی‌های معروف

این منطقه به شمار می‌رود. در حقیقت، بیشتر از ۳۰ سال است

که پخت این شیرینی خوشمزه در این خطه از کشور رایج می‌باشد.

شیرینی یوخه، در استان قزوین نیز به همین نام طبخ شده و از شیرینی‌های سنتی آن به شمار می‌رود.

 

 

 

نان یوخه خانگی

 

در این مطلب، نحوه پخت شیرینی یوخه شیراز را برای شما

بیان می‌کنیم تا شما هم بتوانید در منزل آن را به راحتی تهیه و سرو نمایید.

مواد اولیه:

آب ولرم: ۵۰ میلی‌لیتر.
آرد: ۳۰۰ گرم.
پودر قند: ۱۶۰ گرم.
پودر بادام: ۲/۱ پیمانه.
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد: ۵۰ گرم.
مایه خمیر فوری: یک قاشق چای‌خوری.
نمک: ۲/۱ قاشق چای‌خوری.
پودر هل: یک قاشق چای‌خوری.

بیشتر بدان  مرکز مشاوره روانشناسی در شیراز

دستورالعمل:

برای شروع کار، ابتدا مایه خمیر فوری را به همراه

۵۰ میلی‌لیتر آب ولرم و یک قاشق سوپ خوری

پودر قند در ظرفی مخلوط نمایید. سپس،

در ظرف را بسته و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه

در دمای محیط مانده و پف کند. در این حین،

روغن را آب کرده و آن را به ظرف دیگری منتقل

و صبر کنید تا کاملاٌ خنک شود. یک عدد تخم‌مرغ

را همراه با نمک در کاسه‌ای مخلوط کرده و کاملاٌ بزنید.

سپس، آن را به روغن اضافه کنید. بعد، مایه خمیر آماده

شده را به تدریج به این مخلوط افزوده و همچنان هم‌ زدن

را ادامه دهید. در مرحله بعد، آرد را اضافه کرده و آن‌قدر هم بزنید

که خمیر یکدست و لطیفی بدست بیاید. تا جایی که به هیچ‌وجه

چسبندگی نداشته باشد. به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را ورز داده

و روی آن را پارچه‌ای انداخته و به مدت ۲ ساعت استراحتش بدهید.

در صورت شل و چسبنده بودن خمیر، می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنید.

در مرحله بعد، خمیر حاضر شده را لوله کرده و در اندازه‌های مساوی چانه کنید.

سپس، چانه‌ها را با کمک وردنه باز کرده و به وسیله وردنه ظریف‌تری

کاملاٌ نازکشان کنید. ورقه‌های نازک خمیر را در ماهی‌تابه نسبتاٌ بزرگی

انداخته و هر دو طرف آن را کمی روی شعله اجاق بپزید. قبل از خنک شدن،

آن‌ها را روی تخته کار پهن کرده و رویشان از مخلوط پودر قند،

پودر بادام و هل بپاشید. بعد، ورقه‌ها را با حوصله و دقت لوله کرده

بیشتر بدان  بوتیک شیرینی فنسی

و رویشان را با فشار کم وردنه بکشید. در انتها، در فاصله‌های

۳ سانتی‌متری و اریب مانند برش بزنید. سپس در ظرف مورد نظر

چیده و همراه با چای میل نمایید.

 

نان یوخه کشاورز

کافه نان یوخه کشاورز

ایران، استان فارس، شیراز، بلوار سفیر جنوبی، نبش کوچه ۹

نان یوخه شیرازی

 

ردیف نام نان یوخه پزی آدرس نان یوخه پزی های شیراز شماره تماس
1

نانک

شيراز، شهرك گلستان، بين فلكه اول و دوم 071-36206174
2

یوخه همت

شيراز، خیابان لطفعلی خان زند، كوچه اسكندری 071-32244910
3

یوخه پزی دهقانی

شیراز، بلوار ابوذر غفاری، 10 متری دوم شهید عابدینی. 071-37513797
4

یوخه پزی محمدی

شیراز، فلکه فرودگاه، خیابان نادر، ابتدای خیابان قدمگاه 071-38204750
5

نان و یوخه پزی خلیلی

شیراز، فلکه هنگ، نان و یوخه پزی خلیلی 071-32334070
6

نان یوخه کشاورز

شیراز، بلوار سفیرجنوبی، نبش کوچه 9. 071-38243854
7

یوخه پزی هفت خوان

شیراز، بلوار عدالت جنوبی، نبش کوچه طالقانی 071-38243801
8

نان یوخه پزی ده بزرگی

شیراز، خیابان حافظ، قبل از کوچه هفدهم 09177373913
9

یوخه پزی فرد

شیراز، خیابان توحید، نبش پاساژ شرق 071-32338674
10

یوخه و شیرینی پزی امید

شیراز، ایمان جنوبی، 25 متری شهید شیخی 09171194191
11

یوخه پزی گلستان

شیراز، بلوار مدرس، جنب کوچه 18 071-37354741
12

یوخه پزی حدیث

شیراز، بلوار امیرکبیر، بعداز انبار شرکت نفت، نبش کوچه 12 071-38307437
13

یوخه پزی دستچین

شیراز، بلوار عدالت جنوبی، خیابان دستغیب، نبش کوچه 13. 071-38262836
14

یوخه پری شکرانه

شیراز، گویم، بعد از پل بهارستان سمت راست. 09178090288

 

نان یوخه چیست

کاک یا یوخه، نوعی شیرینی سنتی ایرانی است که سوغات شهرهای کرمانشاه[۱] , شیراز و خرم آباد محسوب می‌شود. به این شیرینی در شیراز یوخه یا نان یوخه و در کرمانشاه و خرم آباد کاک گفته می‌شود. هرچند کاک کرمانشاه و یوخه شیراز بسیار به هم شبیه هستند، نحوه تهیه این شیرینی در شیراز و کرمانشاه تفاوت جزئی داشته و ضخامت هر لایه در یوخه شیراز کمتر از کاک کرمانشاه است.[۲]

بیشتر بدان  کیک عمو نوروز اصفهان

شیرینی کاک از لایه‌های بسیار نازک خمیر است که با استفاده از ساچ‌های مخصوص درست می‌شود. کاک، سبک، خوش‌مزه و پرانرژی است. کاک را از آرد گندم، شکر یا آرد قند، تخم مرغ، دارچین، روغن، هل و آب درست می‌کنند. برای زیباتر شدن و افزودن طعم به این شیرینی، روی آن را با پودر پسته، نارگیل و خلال بادام تزیین می‌کنند.[۱]

پروندۀ طرز تهیه شیرینی محلی «کاک» کرمانشاهی در جریان برگزاری هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاست‌گذاری ثبت آثار معنوی کشور به لیست میراث معنوی ایرانیان پیوست.[۳]

 

 

نان یوخه صدف شیراز

نان قندی و یوخه صدف

مدیریت : حسین یزدانپناه

شماره تماس : 6476837 0711

شماره موبایل : 09177049261

آدرس :شیراز- چهارراه خلدبرین – بطرف فلکه سنگی – سمت راست

ساعت کار : 8 الی 21 یکسره

 

 

نان یوخه سوغات کجاست

کاک یا یوخه، نوعی شیرینی سنتی ایرانی است که سوغات شهرهای کرمانشاه[۱] , شیراز و خرم آباد محسوب می‌شود.


 

منبع : ویکی پدیا

دیگر موارد سایت :

 

 

 


0 نظر

غذا و خوراکی
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در اینترنت بیشتر دیده شو
لیست فروش عرقیات شیراز x بخوانید...