لیست ظروف یکبار مصرف

re

28 May 2020

لیست ظروف یکبار مصرف


لیست ظروف یکبار مصرف

سلام سلام..ممنون ازهمه دوستان سایت شیرازیاب..همراه ماباشیدتا اطلاعاتی ازجمله  جنس و نوع کاربردو…را  درمورد لیست ظروف یکبار مصرف  برایتان بازگو کنیم..ممنون از همراهی شما..

ظروف یکبارمصرف2

ظروف یکبارمصرف2

لیست ظروف یکبار مصرف

انواع ظروف یکبار مصرف به ترتیب میزان مصرف عبارتند از:

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ، ظروف یکبار مصرف فومی، ظروف یکبار مصرف کاغذی ، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

و ظروف یکبار مصرف گیاهی . هر کدام از این نوع ظروف مزایا و معایب خودش را دارد که به آن اشاره خواهیم کرد.

قبل از اینکه به ویژگی های هر نوع از این ظروف بپردازیم،  لازم است با انواع پلیمرهاي مصنوعی مورد استفاده

در تهیه این ظروف آشنا شوید که عبارتند از :

PS (پلی استایرن)،  PETE Or PET پلی اتیلن ترفتالات ، PE (پلی اتیلن) ، PP (پلی پروپلین) ، PC (پلی کربنات)، PVC  (پلی وینیل کلراید) PA (پلی آمین) هستند.

PS (پلی استایرن): این ظروف شفاف و شکننده بوده و با شعله تولید دوده می کند.

از آنها در تولید انواع ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ، شانه تخم مرغ ،کاور سی دی  استفاده می شود.

این نوع پلاستیک در صورت قرارگیری در کنار غذای داغ،  آن را به شدت سمی می کند.

) PETE Or PETپلی اتیلن ترفتالات): بیشترین استفاده از آن در تولید ظروف بطري هاي آب آشامیدنی می باشد.

استفاده در تولید بطری های نوشیدنی و ظرف سس ها از دیگر کاربرد های آن است.

ادامه..

PE (پلی اتیلن): این ظروف غیر شکننده هستند هم به صورت سفید و هم شفاف بوده و از آنها دربسته بندی و نگهداری روغن، سرکه ، لبنیات استفاده می شود و برای مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب مناسب می باشد.

PP (پلی پروپلین): ظروف پلی پروپلین رنگ تقریبا شیشه ای دارند و نیمه شفاف بوده قابلیت ترکیب

با رنگ را دارد این ظروف از استحکامی خوب برخوردار بوده و درصورت مچاله کردن، نمی شکنند و دوباره می توانند به فرم قبلی خود بدون ترک برگردند.

استفاده از این نوع ظروف که اخیرا رایج شده به دلیل عدم وجود ماده استایرن در ترکیب اصلی خود،

دارای مواد سمی نیست و در صورت ترکیب با مایعات داغ هیچ  موادی از آن آزاد نشده و در مواد داخل آن،  وارد نمی شود.

از این ماده در تهیه بطری های حاوی محلول های غلیظ، ظرف ماست، بطری سس گوجه ، بطری شربت های دارویی ،

نی های نوشیدنی  و درب پلاستیکی بطری ها

تنها ظروف یکبار مصرف پلیمری که در تمامی دنیا به صورت مشترک مشکل بهداشتی نداشته و در حال استفاده است،

همین ظروف پلی پرو پیلنی می باشد.

PVC (پلی وینیل کلراید): پلاستیک سختی است که توسط نرم کننده ها، قابل انعطاف و نرم می شود.

کاربردهای زیادی دارد از جمله در  بسته بندي مواد غذایی (ماهی -گوشت- مرغ) ، بسته بندي دارو ها (کپسول ) ،

شيشه هاي شيرخوري كودكان، آدامس ، بطری های شیشه پاک کن و شامپو، در باتري سازی شلنگ های آب  استفاده می شوند

و اخیرا در صنعت ساختمان سازي نیز از آن استفاده می شود.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

واحد سازنده پلاستیک ها، پلیمر می باشد و از بین کاربردهای متنوع و فراوان محصولات پلیمری، ظروف یکبار مصرف نقش بیشتری دارند.

ظروف یکبار مصرف پلیمری (ظروف پلاستيكی) به دلیل ساختارشان براي سلامت انسان مضر هستند

و كارخانه هاى توليدكننده ظروف یکبار مصرف پلاستيكى براى مواد غذايى بايد حتما دارای پروانه ساخت باشند.

در ظروف  یکبار مصرف پلاستیکی ماده‌ای سمی بنام دیوکسین آزاد می‌شود که بسیار خطرناک است.

بیشتر بدان  شماره نمایندگی ایران رادیاتور در شیراز

در صورتی که در این نوع ظروف مانند ظرف آلومینیومی نیم پرس از پلی وینیل کلراید استفاده نشده است .

ظروف یکبار مصرف پلی‌ استیرن

محصولات استیروفوم یا به عبارتی پلی استیرن  مدت‌هاست که به سبب عدم تواناییشان در بازگشت به طبیعت بسیار بحث‌برانگیز بوده‌اند.

با این وجود این محصول به جهت وزن سبک، هزینه کم و خواص عایق استثنایی همچنان در صنعت

مواد غذایی در میان دیگر ظروف پیشتاز و برنده می‌باشد. این ظروف در انواع چند لایه و یا تک لایه به بازار ارائه می‌شوند.

پلی‌استیرن چند لایه  موجب استقامت و دوام بیشتر می‌شود و مناسب به منظور حمل نمونه‌های سنگین‌تر

بیرون‌بر نظیر برگرها و پاستاها و جلوگیری از شکست آن‌ها است. این در حالی است که پلی استیرن تک لایه

برای مصارف سبکتر و ذخیره و حمل مواد غذایی کم حجم‌تر مانند بستنی پرکاربرد است.

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف پلی استیرن

 دارای قدرت کافی در جایدهی تمامی محصول بدون خم شدن و شکستن ظرف
 وزن سبک که هزینه های حمل دریایی را کاهش می‌دهد.
 قابل استفاده در مایکروویو
 معمولا ارزان قیمت تر از جنس آلومینیوم و یا پلاستیک می‌باشد
 درب آن به عنوان بخشی از خود ظرف به شمار می‌رود و جدا از آن نیست.

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف پلی استیرن

 برای استفاده طولانی مدت توصیه نمی‌شود.
 دارای تاثیر کمتر در تازه نگه داشتن غذا نسبت به پلاستیک می‌باشد
 غیر قابل بازگشت به طبیعت

ظروف یکبار مصرف فومی

ظروفی که به صورت فوم هستند، نوعی پلی‌استایرن است که در ساخت آنها از گاز هگزان استفاده می‌شود.

ظروف يكبار مصرف سفيد و فوم دار براي مواد غذايي سرد و گرم ( دماي حدود ۶۵ درجه سانتي گراد) و مرطوب مناسب هستند.

ظروف فومی از نظر اقتصادی و شرایط زیست محیطی بر ظروف کاغذی ترجیح  دارند، اما بی خطر نیستند.

گاز هگزان در دمای ۱۶۰ درجه آزاد می‌شود و در صورتی که دمای غذا خیلی بالا باشد این گاز همراه با غذا به بدن انسان انتقال پیدا می‌کند و موجب سر درد می شود.

ظروف یکبار مصرف کاغذی

لیست ظروف یکبار مصرف

ظروف کاغذی  توانسته حدود ۲% از بازار مصرف ظروف یکبار مصرف را به خود اختصاص دهد و در کافی شاپ ها ،

رستوران ها، هتل ها، شرکت ها، مجالس مناسبتی، سمینارها، مسافرت ها، بیمارستان ها  و… استفاده می شود.

از خصوصیات این ظروف کاغذی غذا  می توان به، توانایی زیاد نگهداری دما، تجزیه پذیری در عین شیک و بهداشتی بودن آنها اشاره کرد. در فرآیند تولید این ظروف ، نسبت به مواد پلاستیکی تا حدود  ۸۰ درصد میزان  انرژی کمتری مصرف می شود.

ظروف کاغذی قابلیت استفاده در صنایع بسته بندی لبنیات را ندارد و با درب یا فویل، قابلیت آب بندی ندارند.

ظروف کاغذی غذا را تا حدودی می توان جایگزین ظروف پلاستیکی کرد و در صورتی سلامت است که  برای تولید آن از مواد استاندارد استفاده شود.

قیمت ظروف کاغذی حدودا  ۲ – ۳ برابر ظروف پلاستیکی می باشد.

ظروف یکبار مصرف آلومينيومی

لیست ظروف یکبار مصرف

ظروف یکبار مصرف آلومینیومی جزء بهترین و از سالم ترین ظروف یکبار مصرف می باشند .

ماندگاری غذا در این  ظروف بیشتر بوده و غذا به مدت طولانی تری در آنها گرم می ماند.این ظروف آلومینیومی

در عین داشتن زیبایی و کم حجم بودن در برابر حرارت و گرما مقاوم بوده و تغییر شکل نمی دهند.

ظروف آلومینیومی ضمن حفظ کیفیت غذا ، قابلیت استفاده در فر و ماکروویو را دارد و باعث آلودگی محیط زیست نمی شوند.

بیشتر بدان  لیست فروشگاه لوازم خانگی اصفهان

ظروف یکبار مصرف آلومینیومی جهت بسته بندی مواد غذایی در هتلها، رستورانها ،آشپزخانه ها و …بسیار کاربرد دارد

.به دلیل بالا بودن بهداشت این ظروف نسبت به دیگر ظروف یکبارمصرف ، مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است.

قیمت ظروف آلومینیومی در مقایسه با ظروف فومی و ظروف پلاستیکی  بالاتر است.

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

 مقاوم در برابر استفاده نادرست می‌باشد، چندمنظوره بوده و در بسیاری موارد به آسانی بازیافت می‌شود.
 ایده‌آل برای پخت‌و‌پز، حمل‌و‌نقل، منجمد کردن، گرم کردن و سرو نمودن
 دارای قابلیت عایق چند برابر
 ترکیبات شیمیایی مضر را به غذا وارد نمی‌کند.
 ذخیره و دپو آن به راحتی انجام می‌شود.

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

 غیر قابل استفاده در ماکروویو
 عموما از ظروف پلاستیکی و پلی‌استیرن گران‌تر است.
 بیشتر ظروف به خرید درب‌‌های جداگانه نیاز دارند.

ظروف یک بار مصرف گیاهی

مواد اصلی تشکیل دهنده این ظروف نشاسته ذرت ،گندم و سیب زمینی می باشد.

این ظروف نه‌تنها مواد سمي و شيميايي ندارند بلکه طي چندين ماه در خاك تجزيه می شوند،

اما ابهاماتی درباره ظروف یکبار مصرف گیاهی تولید شده در ایران وجود دارد.

قیمت این ظروف كمي  بیشتر از ظروف یکبار مصرف پلاستيكي است.

نکات و توصیه ها درباره استفاده از ظروف یکبار مصرف

  1. ظروف یکبار مصرف پلاستيكي يكي از عوامل تاثیر گذار بر بروز انواع سرطان و بيماري‌ها ی گوارشی محسوب مي‌شوند و می توانند آلرژی زا باشد.

۲ .استفاده  دراز مدت از اين ظروف موجب ایجاد خستگي و مشکلات عصبی مي شود .

  1. بازيافت این ظروف با مشکل مواجه شده و حدود ۳۰۰-۵۰۰ سال  طول می کشد تا تجزیه شوند.
  2. حتما ظروف يكبار مصرف پلاستيكي را از مراكز معتبر خریداری شود.
  3. ظروفي را که استفاده می کنید حتما از وزارت بهداشت ، مجوز ساخت داشته باشند.
  4. از بطري هاي آب معدني و نوشابه به صورت مکرر استفاده نکنید.
  5. سعی کنید به صورت مداوم و پیوسته از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و فومی و کاغذی استفاده نکنید

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف گیاهی

 غذا را به مدت طولانی‌تری نسبت به استیروفوم و یا پلاستیک تازه نگاه می‌دارد.
 تلاش در راستای حفظ محیط‌زیست را به مشتریان یادآوری می‌کند.
 نسبت به محصولات پلاستیک و یا استیروفوم انرژی کمتری در روند تولید نیاز دارد.
 دوستدار محیط‌زیست
 در انواع ظروف یکبار مصرف و بیرون‌بر، ظروف غذاخوری و ظروف و کیسه‌های قابل حمل موجود می‌باشد.

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف گیاهی

 برخی اوقات به مراکز بازیافت خاص و یا غیر واقعی نیاز دارد.
 بسیار گران‌تر از انواع دیگر ظروف یکبار مصرف می‌باشد.
 قابلیت تحمل حرارت بالا را ندارد و غیر قابل استفاده در مایکروویو است.

ظروف پلاستیکی

ظرف‌های یکبار مصرف پلاستیکی معمولا از دو جنس پلی‌پروپیلن (PP) و پلی‌استایرن (PS) هستند.
هر دو نوع، رنگ شفافی دارند اما با توجه به ترکیب‌های موجود در آنها می‌توانند رنگی یا مات هم تولید شوند.
ظروف پلی‌پروپیلن مقاومت بیشتری نسبت به ظرف‌های پلی‌استایرن دارند. معمولا در صنایع غذایی و بسته‌ب
ندی محصولات غذایی از ظرف‌های پلی‌استایرن که انعطاف‌پذیری بیشتری دارند، استفاده می‌شود.
البته اگر قصد ریختن غذاهای گرم (نه داغ) یا کمی چرب را در این ظرف‌ها دارید، هنگام خرید آنها دقت کنید
که انواع فودگریدشان را انتخاب کنید. ظرف‌های فودگرید دارای نشان قاشق و چنگال کوچک زیر ظرف یا روی بسته‌بندی اصلی‌شان هستند.

ادامه..

موارد مصرف: از ظرف‌های یکبار مصرف پلاستیکی می‌توان برای توزیع شربت‌های نذری، شیر
یا شیرکاکائوی خنک، آب و غذاهای خنک استفاده کرد.
موارد منع مصرف: به‌هیچ‌وجه در ظروف پلاستیکی یکبار مصرفی که فودگرید نیستند، خوردنی یا آشامیدنی داغ و چرب نریزید.
تماس خوراکی‌های چرب و داغ با ترکیب‌های موجود در این ظروف می‌تواند باعث مهاجرت ترکیب‌های شیمیایی سمی
و سرطان‌زا به داخل مواد غذایی و به خطر افتادن سلامت افراد شود.
نکته: استفاده از ظرف‌های یکبار مصرف پلاستیکی شفاف و بی‌رنگ از انواع رنگی آنها بهتر است.
معمولا ظروف بی‌رنگ از مواد اولیه دست اول تهیه می‌شوند اما امکان تهیه ظرف‌های رنگی از مواد بازیافتی وجود دارد.
ضمن اینکه رنگ شیمیایی موجود در این ظرف‌ها هم می‌تواند با مواد غذایی واکنش نشان دهد و سلامت شما
را به خطر بیندازد. یادتان باشد نباید خوردنی‌ها و آشامیدنی‌هایی که درجه حرارت آنها بیش از 40 درجه سانتی‌گراد است،
داخل ظرف‌های پلاستیکی ریخت.

بیشتر بدان  مرکز خدمات ال جی

نقاط قوت ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

 به شدت تطبیق‌پذیر و چند منظوره می‌باشد.
 مقاوم در برابر سرریز شدن محصول و یا شکستن و خم شدن ظرف
 دارای قابلیت استفاده مجدد و بازگشت به طبیعت
 قابل استفاده در ماکروویو و ماشین ظرفشویی
 دارای قابلیت تازه نگاه داشتن غذا به مدت طولانی‌تر نسبت به ظروف یکبار مصرف آلومینیوم و پلی استیرن

نقاط ضعف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

 درب آن معمولا جداگانه به فروش می‌رسد.
 برخی پلاستیک‌ها قابل بازیافت نیستند.

ظروف‌ سلولزی

ظرف‌های یکبار مصرف سلولزی یا کاغذی، برعکس ظروف پلاستیکی، جزو محصولات زیست‌فناپذیر هستند؛.
یعنی قابلیت برگشت به محیط‌زیست را دارند و از این نظر، دوستدار محیط‌زیست محسوب می‌شوند.
موارد مصرف: این نوع ظروف، بهترین نوع ظرف‌های یکبار مصرف برای قرار دادن خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های داغ،
سرد و گرم هستند زیرا دمای بالا یا چربی مواد غذایی با ترکیب‌های موجود در آنها واکنش‌ نشان نمی‌د‌هد.
موارد منع مصرف: معمولا منع مصرفی برای ظروف سلولزی مطرح نیست جز اینکه آشامیدنی‌های داغ را نباید
به مدت طولانی داخل آنها نگه‌داشت زیرا در این صورت، امکان تغییر عطر و طعم آنها وجود دارد.

ظروف‌ فومی

ظرف‌های فومی معمولا مشتقی از پلی‌استایرن هستند و مقاومت بیشتری نسبت به گرما و چربی دارند.
موارد مصرف: انواع خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های داغ و سرد و چرب را می‌توان داخل این ظرف‌ها ریخت.
موارد منع مصرف: ظرف‌های فومی دارای بافت روزنه‌ای هستند و امکان ورود هوا و میکروارگانیسم‌های موجود در محیط به بافت آنها و غذا و نوشیدنی داخلشان وجود دارد بنابراین باید از نگهداری طولانی‌مدت غذا در این ظرف‌ها خودداری کرد و اگر قرار است برای بیشتر از 3-2 ساعت غذا را نگه دارید، آن را از ظرف‌های فومی به ظرف‌های دردار شیشه‌ای موجود در منزل انتقال دهید. نگهداری غذا در یخچال با ظرف‌های فومی توصیه نمی‌شود

ظرف یک‌بارمصرف

لیست ظروف یکبار مصرف

ظرف یک بار مصرف، ظرفی است ساخته شده از کاغذ، پلاستیک یا مقوا که به شکل‌های لیوان، بطری، بشقاب و … که از پلیمرهای گوناگون ساخته می‌شود.

استفاده از ظروف یک بار مصرفی که از مشتقات نفتی تهیه شده‌اند، به دلیل آلودگی‌های زیست‌محیطی، با مخالفت‌هایی روبرو شده است و ظروف یک بار مصرف با پایهٔ گیاهی (سلولوزی) در حال جایگزین شدن با آن است ولی به علت محدودیت های فیزیکی و شیمیایی ظروف سلولوزی این روند بسیار کند و گاهی متوقف شده است.

البته اضافه می‌شود در سال های اخیر با نظارت وزارت بهداشت و قانون اجباری حضور مسئول بهداشت یا شیمی در آزمایشگاه کارخانه، کنترل بیشتری بر روی سلامت و بهداشت تولیدات یکبارمصرف صورت گرفته است.

منبع ویکی پدیا..


برای شما..


0 نظر

لوازم خانگی
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در اینترنت بیشتر دیده شو
نمایندگی تعمیرات لباسشویی سامسونگ در اصفهان x بخوانید...