طب سنتی

re

01 May 2020

طب سنتی


طب سنتی

با عرض سلام و درود بی کران خدمت بازدید کنندگان محترم شیرازیاب در این پست قصد داریم درباره طب سنتی بنویسیم.

با ما همراه باشید.

طب سنتی چیست

طب سنتی شامل جنبه‌های پزشکی در دانش سنتی است که

در جوامع مختلف و در نسل‌های مختلف قبل از دوران پزشکی مدرن شکل گرفته‌است.

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی

، WHO، طب سنتی «مجموعه‌ای است از دانسته‌ها، مهارت‌ها و اعمال که بر پایه نظریه‌ها، باورها و تجربه‌های بومی فرهنگ‌های مختلف است،

خواه قابل شرح باشد یا نباشد، که در بهداشت و نیز پیشگیری،

تشخیص، بهبود و مداوای بیماری‌های جسمی و ذهنی مورد استفاده قرار می‌گرفتند».

در مقابل طب سنتی، «پزشکی مبتنی بر شواهد » قرار دارد.

در برخی از کشورهای آسیایی و آفریقایی، تا ۸۰٪ از مردم نیازهای اولیه بهداشتی خود را از طریق طب سنتی برطرف می‌کنند.

زمانی که از طب سنتی خارج از فرهنگ سنتی استفاده می‌شود، آن را «طب جایگزین» در نظر می‌گیرند.

برخی از انواع طب سنتی مورد استفاده در سراسر دنیا عبارتند از:

طب سنتی چین، طب سنتی کره‌ای، طب سنتی آفریقایی،

طب ایران باستان، طب سنتی ایرانی، آیورودا و طب سنتی اروپایی. رشته‌های علمی که به مطالعه طب سنتی می‌پردازند عبارتند

از گیاه‌درمانی، اتنومدیسین، مردم‌گیاه‌شناسی و انسان‌شناسی پزشکی.

سازمان جهانی بهداشت خاطر نشان می‌کند که “استفاده نادرست از داروها و روش‌های سنتی می‌تواند اثرات منفی یا خطرناکی داشته باشد”

و “تحقیقات بعدی لازم است تا اثربخشی و ایمنی ” داروها و روش‌های مورد استفاده در برخی از طب‌های سنتی تأیید گردد.

سازمان جهانی بهداشت یک استراتژی ۹ ساله برای حمایت از کشورهای عضو دارد که از نقش مثبت و سازنده طب سنتی در جوامع اطمینان حاصل گردد.

بیشتر بدان  بانک آینده شعبه سعادت آباد

طب سنتی ایران

نوعی طب سنتی و گونه ای از پزشکی جایگزین است که بر اساس اخلاط چهارگانه می‌باشد.

مزاج، بنیاد اساسی پزشکی سنتی ایران است.

پزشکان قدیم با ممارست و تبحری که در شناختن مزاج‌ها داشتند،

دخالت وضع مزاجی را، از موی سر تا ناخن پا (مقاله دوم خفی علایی) در هر یک از بیماری‌ها رصد کرده

و معیار تشخیص و درمان کلیه بیماری‌ها را، توجه به مزاج اصلی و عارضی بیماران قرار داده بودند.

به علتِ همین تمرین مداوم، منشاء اختلالات و عوارض بدن را به سهولت درمی‌یافتند.

در کتب طب قدیم، فصول و ابواب مفصل جداگانه‌ای در خصوص این علایم تحت عنوان سوء مزاج سرد و سوء مزاج گرم شرح داده شده‌است

اما کلاسوء مزاج دو گونه است :

1- ساده(سازج).2- مادی . به جرات می‌توان گفت: به همان سهولتی که امروز پزشکی جدید بیماری پرکاری تیروئید را تشخیص می‌دهد،

آنان بی‌کفایتی‌های خفیف تیروئید را تشخیص می‌دادند.

علت موفقیت پزشکان قدیم در تشخیص و درمان بیماری‌ها، طبقه‌بندی امراض بر اساس مزاج، گرمی و سردی و به اصطلاح پزشکی جدید (ازدیاد و نقصان میزان سوخت‌وساز پایه) بود.

طب سنتی به انگلیسی

این عبارت به انگلیسی می شود :

Traditional medicine

طب سنتی ابوعلی سینا

قرن‌هاست که آثار معجزه‌ آسای داروهای گیاهی،

این نعمت‌های بی‌دریغ خدادادی و پزشکان سبز به اثبات رسیده و میلیون‌ها نفر از خواص درمانی آن‌ها سود جسته‌اند

و ده‌ها پزشک حاذق و نامی با زحمات زیاد، کوله‌بار تجربیات خود را یک‌ به‌ یک به شاگردان خود منتقل کرده‌اند.

ابوعلی سینا

ابوعلی سینا

ابوعلی سینا

مردم چین نزدیک به 94% از امراض را با روش‌های گیاهی و طب سوزنی معالجه می‌کنند و داروهای خود را به دو سوم

بیشتر بدان  آیس پلاس

کشورهای جهان صادر می‌کنند و هر روز شاهد گرایش شرکت‌های داروسازی معروف جهان به ساخت داروهای گیاهی هستیم.

ساخت بیمارستان‌های Sinai در آمریکا (که نام‌شان برگرفته از نام حکیم شهیر ایران، بوعلی سینا است) مؤید همین نکته است.

از پیروان مکتب طب اخلاطی (Humorism) می‌توان به جالینوس، بقراط، رازی و بوعلی ‌سینا اشاره کرد.

انرژی‌ دهنده

پیشینیان به خوراکی‌های طبیعی انرژی‌ دهنده می‌گفتند (که شامل شیرین‌ مزه‌ها مانند عسل و تند مزه‌ها مانند فلفل است).

با مصرف آن‌ها علایم یا عوارض گرمی ایجاد می‌شود که عبارتند از:

عوارض پوستی (جوش، خارش و غیره)، تورم غدد لنفاوی و گلو درد، سوزش ادرار،

تلخی و باردار شدن زبان، ایجاد حرارت و عطش، عوارض کبدی، زیاد شدن و گاهی بدبویی عرق، چاقی، چرب شدن پوست و سر،

افزایش احتمال مذکر شدن جنین، تقویت حافظه، خشک شدن بینی و دهان، ایجاد یبوست،

تورم غده‌ی پروستات، تقویت حافظه، افزایش میل جنسی.

آنتی‌بیوتیک‌ها و پنی‌سیلین

دارای طبع گرمند. از سوی دیگر، خوراکی‌های طبع سرد فاقد انرژی و حرارت هستند (شامل خوراکی‌های ترش‌ مزه مانند مرکبات، و بی‌مزه مانند خیار و هندوانه) که با مصرف‌ آن‌ها، عوارض و علایم سردی ایجاد و مشاهده می‌شود

که عبارتند از: آبریزش دهان، قی در گوشه‌ی چشم، خواب زیاد، سستی و بی‌حالی، نمناکی پوست، افت فشار خون، سرگیجه، تهوع، کم‌ اشتهایی، اسهال و استفراغ، سیاهی رفتن چشم،

کاهش میل جنسی، ریزش مو، بالا رفتن احتمال مؤنث شدن جنین، ضعف حافظه، نازایی، تحریک دردهای عضلانی و خواب رفتن اعضا (در بیماران دارای فشار خون پایین محسوس‌تر است).

کسی که طبعی گرم دارد

یعنی مزاج وی با خوراکی‌های پر حرارت (شیرین یا تند) سازگار است، با خوردن سردی (برای مثال گوجه‌ فرنگی، هندوانه و…) به‌ اصطلاح سردی‌اش می‌کند که با مصرف کمی گرمی مانند نبات‌ داغ یا عرق نعناع بهبود می‌یابد.

بیشتر بدان  املاک اندیشه

از سوی دیگر، کسی که مزاج وی با خوراکی‌های کم‌ حرارت (ترش و بی‌مزه) سازگاری دارد با مصرف گرمی‌ (مانند مربا، حلوا، آنتی‌بیوتیک) به‌ اصطلاح گرمی‌ا‌ش می‌کند، با مصرف مصلح آن یعنی سردی (مانند هندوانه، عرق کاسنی و دوغ ترش و…) بهبود می‌یابد. منبع : ویکیپدیا

 

باتشکر از همراهی شما دوستان و بزرگواران عزیز . مطالب زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد:


0 نظر

دسته‌بندی نشده
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در اینترنت بیشتر دیده شو
بیمارستان های شیراز x بخوانید...