روانشناس ضمیر ناخودآگاه

روانشناس ضمیر ناخودآگاه

روانشناس ضمیر ناخودآگاه

سلام و درود به همه ی شما همراهان خوب سیتی بین. روانشناس ضمیر ناخودآگاه یکی از رشته ها و شاخه های روانشناسی است که بسیار مهم است اما آنطور که باید به آن پرداخته نشده در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با این گرایش بسیار مهم مطالبی را ارائه خواهیم داد.

روانشناسی ضمیر ناخودآگاه

روانشناسی ضمیر ناخودآگاه یکی از مبحث های مهم در رشته روانشناسی است که روانشناسان با به کارگیری روش هایی از جمله تست های روانشناسی به درون هر فرد پی می برند. برای آگاهی بیشتر از این موضوعات همچون اسرار ضمیر ناخودآگاه و … مقاله روانشناسی زیر را مورد مطالعه خود قرار دهید.

روانشناسی ضمیر ناخودآگاه چیست؟

برای آشنایی با ضمیر ناخوداگاه و این که دریابید ضمیر ناخودآگاه چیست , به این قسمت از مقاله توجه نمایید.

روانشناسی ضمیر ناخودآگاه در واقع بخش بسیار تاثیر گذاری از ذهن است که می ‌تواند تمام بعد های زندگی انسان را تحت کنترل خود داشته باشد. جالب است که بدانید ما از هر آنچه که در ضمیر ناخودآگاه اتفاق می ‌افتد به وضوح آگاه می باشیم, اما ما هیچ نوع تصوری از اطلاعاتی که در ذهن ناخودآگاه خود ذخیره می‌ شوند نداریم.

این بخش از ذهن شامل تمام منبع رویا ها، غرایز و همچنین غم‌ های انسان می باشد. شما می‌ توانید با شناخت ضمیر ناخودآگاه خود و نحوه کارکرد آن, با ناخودآگاه خود ارتباط برقرار کنید و به درجه بالاتری از موفقیت و شادکامی در زندگی خود برسید. همچنین جملات تاکیدی مثبت می توانند تاثیر به سزایی بر شادی شما داشته باشند.

آشنایی بیشتر با برخی از ویژگی های بارز ضمیر ناخوداگاه:

  •  ناخودآگاه شما غیر قابل دسترس نمی باشد.
  • ضمیر ناخودآگاه مسئول بایگانی ذهن شما می باشد.
  • این ضمیر بسیار زیرکانه عمل می‌ کند.
  • بسیار تأثیر گذار می باشد.
  • ضمیر ناخودآگاه ذهن انسان را سازمان‌ دهی می ‌کند.
  • و هرگز بیکار نمی نشیند.

وظیفه اصلی ضمیر ناخوداگاه انسان چه می باشد؟

از اصلی ‌ترین وظیفه های ضمیر ناخودآگاه حفظ ثبات و همچنین ایجاد پایداری در وضعیت روانی می باشد. ضمیر ناخودآگاه انسان هر چیزی که باعث به وجود آمدن تنش و اضطراب ‌شود را از دسترس خودآگاهی یا همان بخش هشیاری انسان دور می‌ کند.

چگونگی استفاده از روانشناسی ضمیر ناخودآگاه:

برای استفاده از ضمیر ناخوداگاه خود ابتدا می بایست یاد بگرید تا طرز تفکر خود را تغیبر بدهید تا بتوانید از قدرت ضمیر ناخوداگاه خود استفاده کنید. برای این کار از روش هایی که در این قسمت از مقاله ی روانشناسی ذکر می کنیم, استفاده نمایید تا موفق شوید که عبارت است از:

  • تغییر ضمیر خودآگاه خود
  • روش رسیدن به اهداف هایتان را تغییر دهید
  • سعی کنید تا مثبت ‌تر به زندگی خود فکر کنید
  • عادت ‌های قدیمی خود را دور بگذارید
  • پذیرای افکار جدیدی در زندگی خود باشید
  • آگاه باشید که چه می‌ خواهید
  • برای رسیدن به هدف های خود تلاش کنید
  • یاد بگرید که انرژی خود را چگونه متمرکز کنید

نطریه فروید در مورد این نوع روانشناسی چه می باشد؟

فروید معتقد بود که هوشیار بودن به عنوان وجود آگاهی از چیزی یعنی توانایی فراخوانی آن بر روی ذهن شناحته می شود می توان چنین رویداد هایی که قابلیت فراخوانی دارند را به عنوان فعالیت های ذهن انسان در نظر بگیریم. از عملکردی که توانایی های ضمیر خودآگاه را می تواند هدف قرار دهد عبارتند از :

  • قابلیت آن برای تصور کردن موارد غیر واقعی

  • قابلیت آن برای جهت بخشیدن به تمرکز ها

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این که با تکنیک دستیابی به ضمیر ناخوداگاه خود بیشتر آشنا شوید, می توانید مقالات روانشناسی دیگر ما را که در این وب سایت برای شما عزیزان قرار می دهیم را, مطالعه نمایید.

نظریه یونگ در مورد ضمیر ناخودآگاه چیست؟

همانند فروید کارل گوستاو یونگ، ذهن و روان را ساخته‌ ی تعدادی از سیستم‌ های جداگانه اما تعاملگر می دانست که سه منبع اصلی از نظر او ،خود، ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی هستند. طبق سخنان ‌یونگ، خود نمادی از ذهن خودآگاه می باشد که افکار،‌ خاطرات و احساساتی که فرد از آن ها آگاهی دارد را در خود جای می دهد. خود، مسئولیت بسیار بزرگی در برابر احساساتی به ویژه هویت و پیوستگی را بر عهده دارد.

کارل گوستاو یونگ بر روی اهمیت رابطه ناخودآگاه با شخصیت تاکید می کرد. هر چند او پیشنهاد کرده بود که ناخودآگاه در واقع از دو لایه تشکیل شده است. اولین لایه ناخودآگاه شخصی نام دارد که در اصل با نسخه‌ ی فروید در مورد ناخودآگاه یکسان می باشد. ناخودآگاه شخصی شامل اطلاعات موقتا فراموش شده و همین طور خاطرات سرکوب شده می باشد.

جالب است که بدانید یونگ یک ویژگی بسیار مهم از ناخودآگاه شخصی را مورد توجه قرار داد که عقده ی روانی شناخته می شود. عقده ‌ی روانی مجموعه‌ ای از افکار، احساسات، نگرش‌ ها و خاطراتی می باشد که همگی بر روی یک مفهوم واحد تمرکز و توجه دارند. هر چه عناصر بیشتری با عقده روانی همراه باشند، تاثیر آن بر روی فرد نیز بیشتر خواهد بود.

نظریه ضمیر ناخودآگاه از دیدگاه یونگ (ذهن ناهشیار)

مانند فروید (و اریکسون)، کارل گوستاو یونگ، ذهن و روان را ساخته‌ی تعدادی از سیستم‌های جداگانه اما تعاملگر در نظر می‌گرفت. سه منبع اصلی از نظر او خود، ناخودآگاه شخصی و ناخودآگاه جمعی بودند.

طبق گفته‌های کارل گوستاو یونگ، خود نمادی از ذهن خودآگاه است که افکار،‌ خاطرات و احساساتی که فرد از آنها آگاهی دارد را در خود جای میدهد. خود، مسئولیت بسیار بزرگی در برابر احساساتی از جمله هویت و پیوستگی بر عهده دارد.

مانند فروید، یونگ (۱۹۳۳، ۱۹۲۱) بر روی اهمیت رابطه ناخودآگاه با شخصیت تاکید داشت. اگرچه، او پیشنهاد کرده بود که ناخودآگاه از دو لایه تشکیل شده است.

ناخودآگاه شخصی

اولین لایه ناخودآگاه شخصی نام دارد که در اصل با نسخه‌ی فروید در مورد ناخودآگاه یکسان است. ناخودآگاه شخصی شامل اطلاعات موقتا فراموش شده و همینطور خاطرات سرکوب شده است. یونگ (۱۹۳۳)، یک ویژگی بسیار مهم از ناخودآگاه شخصی را مورد توجه قرار داد که عقده ی روانی نام دارد. عقده‌ی روانی مجموعه‌ای از افکار، احساسات، نگرش‌ها و خاطراتی است که همگی بر روی یک مفهوم واحد تمرکز دارند.

هر چه عناصر بیشتری با عقده روانی همراه باشند، تاثیر آن بر روی فرد بیشتر خواهد بود. یونگ همچنین معتقد بود که ناخودآگاه شخصی، از آنچه که فروید باور داشت به سطح بسیار نزدیکتر است. و روانشناسی تحلیلی، کمتر با تجربیات سرکوب شده در دوران کودکی سر و کار دارد. این حال و آینده است که از نقطه نظر او می‌توانست کلید تحلیل روان‌نژندی‌ها و همینطور درمان آن باشد.

اگرچه تا کنون مهمترین تفاوت بین کارل گوستاو یونگ و فروید، تصور یونگ از ناخودآگاه جمعی (یا فراشخصی) بوده است اما این اصلی‌ترین و بحث برانگیزترین مشارکت در زمینه نظریه‌ی شخصیت محسوب می‌شود. این سطحی از ناخودآگاه است که در بین سایر اعضای گونه‌های انسانی نیز سهم دارد. که شامل خاطرات نهفته از گذشته‌ی تکامل یافته و موروثی ما است. «شکلی از جهان که در آن «فردی» که متولدمی‌شود پیش از این به‌صورت ذاتی متولد شده‌است، درست مانند یک تصویرمجازی». (یونگ، ۱۹۵۳، ص ۱۸۸).

طبق گفته‌های کارل گوستاو یونگ، ذهن انسان از خصوصیات ذاتی و درونی برخوردارست که در نتیجه‌ی تکامل رویش «حک» شده‌است. این استعدادها و زمینه‌های جهانی از گذشته‌ی موروثی ما نشات گرفته‌اند. ترس از تاریکی، یا مار و عنکبوت ممکن است نمونه‌هایی از آن باشند، و بسیار جالب است که این ایده اخیرا در نظریه‌ی شرطی شدن آماده،‌ مجددا از سر گرفته شده است. اگرچه، مهمتر از تمایلات ایزوله‌شده و سرکوب‌شده، جنبه‌هایی از ناخودآگاه جمعی هستند که در زیرسیستم‌های جداگانه‌ای از شخصیت،‌ توسعه پیداکرده‌اند. یونگ این خاطرات و تصاویر را نمونه‌ی اولیه یا پیش الگو می‌نامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *