انواع قهوه ساز

re

31 May 2020

انواع قهوه ساز


انواع قهوه ساز

سلام ودرود به همه شماو ممنون ازاینکه با شیرازیاب همراه هستید..دراین پست قصدداریم  انواع قهوه ساز  را به شمامعرفی کنیم و اطلاعاتی  درمورد  انها در اختیار شما قرار دهیم..باما همراه باشید..

قهوه ساز چیست؟

انواع قهوه ساز

همان طور که می‌دانید به طور کلی به وسیله‌ای که با استفاده از آن قهوه درست می‌کنند، قهوه ساز می‌گویند اما این اصطلاح معمولا برای قهوه ساز های برقی که مناسب برای تهیه قهوه های فیلتری (اصطلاحا قهوه فرانسه) است به کار می‌رود.

عملکرد قهوه ساز فیلتری چگونه است؟

روش کار قهوه ساز های فیلتری به این صورت است که ابتدا قهوه پودر شده را داخل فیلتر کاغذی یا فلزی ریخته و سپس آن را درون قیف دستگاه قرار می‌دهند. پس از این مرحله آب سرد در مخزن آب دستگاه ریخته می‌شود که پس از روشن کردن دستگاه و رسیدن به نقطه جوش مستقیما به درون قیف هدایت می‌شود.

معمولا در قسمت خروجی این دستگاه ها یک قوری شیشه‌ای یا سرامیکی قرار دارد که پس از ریخته شدن آب جوش بر روی قهوه آسیاب شده، قهوه آماده شده درون آن ریخته می‌شود ،پس از اتمام کار دستگاه قهوه آماده است میتوانید به اندازه مورد نیاز درون لیوان یا فنجان خود بریزید و آن را سرو کنید .

انواع اسپرسوساز :

اسپرسوساز خانگی: در صورتیکه به خوردن قهوه ی اسپرسو عادت کرده اید و عادت روزانه ی شما مصرف قهوه می باسد پس بهتر است یک دستگاه خانگی قهوه اسپرسو را تهیه کنید.دستگاه های خانگی اسپرسوساز با کارکردی راحت و با سایزی مناسب برای استقاده در منزل به راحتی نیاز خانواده را تامین می کند.

اسپرسوساز کپسولی: دستگاه های اسپرسو ساز کپسولی دستگاه های حرفه ای ای هستند که با قرار دادن کپسول مخصوص قهوه در دستگاه به راحتی و در کمترین زمان قهوه ی اسپرسو را به شما تحویل می دهد.

اسپرسوساز مینی:

انواع قهوه ساز

دستگاه های اسپرسوساز مینی به ایم علت که نیازی به برق ندارند و بسیار کم جا و سبک هستند برای محل کار و سفر بسیار مناسب می باشد و نیاز شما را به راحتی برطرف می کند.

اسپرسوساز برقی: همانطور که از اسمش پیداست با برق کار می کند.این دستگاه نسبت به دستگاه های مینی و خانگی قهوه ی اسپرسوی حرفه ای تری را به شما ارایه می دهد و در زمان کمی قهوه ی اسپرسوی لذیذی را برای شما آماده می کند.روش کار به این صورت است که بسته به میزان شاتی که می خواهید میل کنید ، تک شات یا دبل شات 7 تا 14 گرم قهوه ی آسیاب شده و رست شده را در فیلتر دستگاه می رسزید و مقداری آب به داخل مخزن می ریزید ومقداری سطح قهوه را فشرده می کنید و دستگاه را روشن کنید تا قهوه ی اسپرسوی شما آماده شود.

اسپرسوساز مسافرتی:

 

دستگاه های اسپرسوساز مسافرتی با حجم کم و وزن پایین به راحتی نیاز شما به قهوه را در سفر رفع می کند.در صورتی که به مصرف قهوه عادت کرده اید ، اسپرسوساز مسافرتی به شما پیشنهاد می شود .دستگاه اسپرسوساز مسافرتی در انواع برقی و غیربرقی وجود دارد که دستگاه اسپرسوساز برقی آن تویط باطری ماشین شارژ می شود.

انواع قهوه ساز

کِمِکس

انواع قهوه ساز

کِمِکس

کِمِکس

کمکس (chemex) بیشتر شبیه به یک اثر هنری است تا قهوه ساز، طوری که برخی افراد از آن برای دکوراسیون خانه یا کافی‌شاپ استفاده می‌کنند. این قهوه ساز از اوایل  سال 2000 بسیار محبوب شد و در اغلب کافی‌شاپ‌ها می‌توان یکی از آن‌ها را دید. قهوه‌ای که با استفاده از این قهوه ساز تولید می‌شود یک قهوه نسل سومی است.

بیشتر بدان  لیست تجهیزات آشپزخانه در شیراز

آئروپرس

آئروپرس

آئروپرس

اگر در دفتر کار و حتی سفر نمی‌توانید از فنجان قهوه روزانه خود دل بکنید و در عین حال کیفیت ساخت قهوه نیز برای‌تان اهمیت دارد ائروپرس گزینه مناسب و البته مقرون به صرفه‌ای است.

در این دستگاه علاوه بر سیستم قهوه ساز اصلی، 350 فیلتر ائروپرس و یک نگهدارنده برای آن‌ها خواهید داشت. ائروپرس شباهت زیادی به دیگر قهوه سازها دارد و از یک پیستون برای عبور آب از قهوه استفاده می‌کند؛ حالتی که ممکن است برای بسیاری از کاربران قهوه سازهای فرنچ پرس آشنا باشد.

اسپرسوساز

اسپرسوساز

اسپرسوساز

اگر چه ممکن است دستگاه‌های اسپرسوساز که انواع مختلفی دارند در نگاه اول گران قیمت به نظر بیایند اما هزینه کردن برای خرید یکی از آن‌ها در واقع صرفه‌جویی در هزینه‌هاست. زیرا علاوه بر این که شما را از پرداخت روزانه پول برای خوردن قهوه در کافی‌شاپ‌ها خلاص می‌کند، سرعت بالایی دارند و شما را در زمان اندکی به قهوه با کیفیت و خوش طعم می‌رساند.

 

 

موکا پات

موکا پات

موکا پات

موکا پات یا قوری موکا، یکی از دستگاه های قدیمی مرسوم برای دم کردن قهوه است.

موکا پات در سال ۱۹۳۳ اختراع شد، این دستگاه در اروپا و در امریکای لاتین طرفداران خاص خودش را دارد.

قهوه‌ی دم‌شده توسط موکا پات غلظت بالایی دارد و اندکی کرما یا کف قهوه بر سطح آن به وجود می‌آید.

البته مقدار این کف به اندازه‌ی کف تولید شده بر روی قهوه‌ی اسپرسوی دم‌شده با ماشین اسپرسو نیست

و نباید تصور کرد که می‌توان با موکا پات قهوه‌ی اسپرسوی پر کف و کرم‌داری دم کرد.

با این حال طرز کار موکا پات اندکی شبیه به طرز کار ماشین اسپرسو است چرا که موکا پات نیز

برای استخراج طعم و بو و روغنِ موجود درون دانه‌های قهوه از فشار بخار آب استفاده می‌کند.

ادامه..

ساز و کار این دستگاه بدین صورت است که آب را داخل مخزن زیرین می‌ریزیم، پودر قهوه را نیز داخل

سبد قهوه ریخته و سبد را بر روی مخزن نگه دارنده‌ی آب سفت می‌کنیم، سپس قوری را روی سبد

قهوه جا می‌اندازیم، آن‌گاه دستگاه را بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی قرار می‌دهیم.

وقتی که آب درون مخزن زیرین به جوش آمد، هوای داخل مخزن انبساط پیدا کرده و از آن‌جا که مخزن در برابر هوا عایق است

آب به ناچار با فشار از طریق لوله‌ی زیرین فیلتر قیفی که درون مخزن نگهدارنده‌ی آب قرار گرفته است

به بالا هدایت می‌شود، سپس در آن‌جا با پودر قهوه مخلوط می‌شود و در

آخر نیز با همان فشار از طریق قسمت لوله‌مانندِ فیلتر زیرین قوری به درون قوری هدایت می‌شود.

فرنچ پرس

فرنچ پرس

فرنچ پرس

فرنچ پرس یکی از دستگاه‌های بسیار قدیمی و مرسوم برای دم کردن قهوه است.

در دهه‌ی 1840 میلادی هنوز فرنچ پرسی بدین صورت وجود نداشت اما ایده‌ی اختراع دستگاهی

برای دم کردن قهوه که با استفاده از فشار کار کند به ذهن برخی خطور کرده بود.

این دستگاه برای نخستین بار در سال 1929 توسط طراحی ایتالیایی به ثبت رسید. با دم کردن قهوه توسط فرنچ پرس،

بیشترین مقدار طعم از دانه‌‌های قهوه استخراج می‌شود و در نتیجه فنجان قهوه‌ی غلیظ و لذیذی مملو از عطری خوش به دست خواهید آورد.

فرنچ پرس از یک ظرف استوانه‌ای شیشه‌ای، پلاستیکی یا فلزی، یک سرپوش پلاستیکی یا فلزی و نیز

یک فیلتر شیب‌دار از جنس نایلون یا سیم ظریف تشکیل شده که دانه‌های قهوه را از آب جدا می‌کند.

این دستگاه طراحی شیکی دارد و به آسانی قابل حمل است.

از آن‌جا که دستگاه فاقد فیلتر کاغذی‌ست، روغن‌های طبیعی موجود در دانه‌های قهوه از بین نمی‌روند.

بیشتر بدان  تعمیر آبگرمکن در شیراز

این دستگاه منبع حرارت داخلی منحصر به فردی نیز ندارد.

اسپرسو ساز

اسپرسو ساز

اسپرسو ساز

اسپرسو نوعی نوشیدنی قهوه‌ی بسیار غلیظ و فشرده است که حجم بسیار کمی از آن را در فنجان‌های قهوه‌خوری

کوچک یا به عبارتی نیم‌فنجان، می‌نوشند. اولین دستگاه اسپرسو در سال ۱۸۸۴ توسط آنجلو موریوندو در شهر تورین ایتالیا اختراع شد.

سپس در سال ۱۹۰۱ شخصی به نام لوییجی بزرا در شهر میلان ایتالیا نسخه‌ی پیشرفته‌تر این دستگاه را به ثبت رسانید

که قهوه را سریع‌تر دم می‌کرد. چند سال بعد، یعنی در سال ۱۹۰۵، شرکت لا پاوونی امتیاز این دستگاه را خرید و شروع

به تولید گسترده‌ی آن در میلان کرد.

ماشین‌های اسپرسو با بخار، پیستون و یا پمپ کار می‌کنند و می‌توانند نیمه‌اتوماتیک، اتوماتیک و یا تمام‌اتوماتیک باشند.

با این حال ساز و کار همه‌ی آن‌ها شبیه به هم است.

ادامه..

اسپرسو نوعی نوشیدنی چندفازه است که از دانه‌های بو داده و آسیاب‌شده‌ی قهوه به همراه آب تهیه می‌شود

و وظیفه دستگاه اسپرسو ساز ایجاد کف روی قهوه است.

از ویژگی های این قهوه می توان عطر خوش فراوان و مزه‌ی تلخ و شیرین متعادل آن که اندکی نیز به ترش‌مزگی می‌زند

و هم‌چنین ته‌مزه‌ی ماندگار و خوبی که پس از فرو دادن قهوه تا مدت‌ها بر دهان باقی می‌ماند اشاره کرد.

ساز و کار اصلی دستگاه اسپرسو بدین صورت است که اجزاء دستگاه آب داغ را با فشار از درون دانه‌های بسیار ریز قهوه عبور می‌دهند تا قهوه‌ی اسپرسوی فشرده و غلیظی بدست آید.

قهوه ساز فیلتری/قطره ای

قهوه ساز فیلتری

قهوه ساز فیلتری

اولین قهوه‌ساز فیلتری/قطره‌ای اتوماتیک در سال 1954 در آلمان به ثبت رسید. این قهوه‌ساز به مرور در

دهه‌ی 1970 جانشین پرکُلیتر و فرنچ پرس شد. از مزایای این دستگاه آسانی کار با آن است و هم‌چنین امکان

خطای چندانی در حین کار با آن وجود ندارد زیرا فرایند دم کردن به طور خودکار انجام می‌شود. معایب این دستگاه -از جمله چسبیدن

پودر قهوه به دور فیلتر و مصرف نشدن کامل آن- به مرور زمان برطرف شده است و دستگاه‌های جدیدتر حتی امکان کنترل دمای آب را نیز به ما می‌دهند.

طرز کار این دستگاه بدین شکل است که ابتدا دانه‌ قهوه ‌را آسیاب کنید، اگر از فیلتر قیفی استفاده می‌کنید باید دانه‌هایتان

را کمی ریزتر آسیاب کنید و اگر از فیلتر ته‌صاف استفاده می‌کنید دانه‌هایتان را کمی درشت‌تر آسیاب کنید. دستگاه را روشن کنید

تا قوری گرم شود. به ازای هر 120 میلی‌لیتر آب، 7 گرم پودر قهوه‌ی آسیاب‌شده را به درون فیلتر فلزی یا کاغذی بریزید.

ادامه..

فیلتر را کمی تکان دهید تا پودر قهوه همه جای آن را به یک میزان بپوشاند. وقتی دستگاه شروع به کار کرد

چکه کردن قهوه‌ی دم‌شده از فیلتر به درون قوری آغاز می شود. برای گرم نگه داشتن باقی‌مانده‌ی قهوه در

داخل قوری کافی‌ست دکمه‌ی دستگاه را خاموش نکنید.

البته حواستان باشد قهوه‌ای که مدتی طولانی بر روی بشقاب یا وارمر دستگاه بماند

پخته می‌شود و مزه‌‌ی اولیه‌ی آن تغییر می‌کند.
قهوه‌ای که با استفاده از این قهوه‌ساز دم می‌شود بسیاری از روغن و اسانس‌های طبیعی موجود

درون دانه‌های قهوه را از دست می‌دهد. پس اگر به دنبال قهوه‌ای غلیظ و مملو از دُرد

و روغن قهوه هستید این دستگاه چندان مناسب شما نیست.

قوری هاریو

قوری هاریو

قوری هاریو

قوری‌های هاریو، ویژه‌ی دم کردن سرد قهوه، با ظرافت‌های مهندسی کلاسیک طراحی شده‌اند تا اطمینان حاصل شود

که از تک تک ذرات قهوه‌ای که در صافی‌های معلّق قرار دارند، حداکثر طعم ممکن استخراج می‌شود. برخلاف سایر

قوری‌های فشاری، این قوری با استفاده از آب خنک یا آبی که با دمای اتاق هم‌دماست، ظرف 12 الی 24 ساعت

بیشتر بدان  تعمیر مبل شیراز

قهوه را به روش سرد دم می‌کند. قوری‌های بزرگ‌تر گنجایش 2 تا 4 فنجان قهوه را دارند.

برای دم کردن قهوه، قهوه‌ ی آسیاب شده درشت را در صافی نایلونی سبدی‌شکل بریزید

تا آن را پر کند، اما لبالب نشود. آب تصفیه شده‌ی خنک یا هم‌دما با اتاق را روی قهوه‌ی آسیاب شده بریزید.

ادامه..

بسته به نظر خودتان، بین 12 تا 24 ساعت صبر کنید تا قهوه بخیسد.

قهوه‌ی دم کشیده‌ی حاصل را می‌توانید تا یک ماه در ظرفی دربسته در یخچال نگه دارید.

مزای استفاده از این دستگاه این است که می‌توان عصاره‌ی قهوه‌ی حاصل را بعداً برای تهیه‌ی قهوه‌ی داغ مورد استفاده قرار داد،

قهوه‌ای تهیه می شود که طعمی غنی و غلیظ دارد، به آسانی نیز تمیز می‌شود. برای تهیه این قهوه اجازه

بدهید قهوه در قوری سرد هاریو به مدت یک شب بماند و بعد آن را با آب جوش رقیق کنید، به این ترتیب

فنجانی قهوه با خاصیت اسیدی کمتری خواهید داشت.

تورکا یا جذوه

تورکا یا جذوه

تورکا یا جذوه

شاید قهوه ترک یا عربی قدیمی‌ترین شیوه دم کردن قهوه باشد که تا کنون باقی مانده این شیوه دم‌کردن قهوه

یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه‌هاست که در قرن 15 میلادی رواج پیدا کرد. تجهیزاتی که برای دم کردن یک

فنجان قهوه ترک بدان‌ها نیاز داریم یک آسیاب خوب، یک قاشق فلزی برای هم زدن قهوه و نیز یک منبع

حرارتی‌ مثل اجاق گاز یا اجاق برقی یا آتش است.
تفاوت قهوه‌جوشی که از آن برای دم کردن قهوه ترک استفاده می‌شود با شیرجوش این است که مساحت

کفه‌ی آن کم است، هم‌چنین لبه‌ی بالایی قهوه‌جوش باریک‌تر از کفه‌ی آن است و بر روی آن یک یا دو شکاف

آبریز نیز تعبیه شده است تا قهوه راحت‌تر درون فنجان ریخته شود. حین دم کردن قهوه ترک، کفی روی مایع

ایجاد می‌شود و اگر مساحت کفه‌ی ظرف زیاد باشد، مقدار زیادی از این کف‌های ایجاد شده به لبه‌های

ظرف خواهند چسبید و در نتیجه هرز خواهند رفت.

ادامه..

به همین علت از یک قهوه‌جوش با گنجایش 240 میلی‌لیتر نهایتاٌ یک تا دو فنجان قهوه می‌توان گرفت

چون قهوه‌جوش گنجایش بیشتر از آن را ندارد و در ضمن باید حجم زیادی از آن را در ابتدا خالی بگذاریم

چراکه قهوه کف می‌کند و بالا می‌آید و اگر قهوه‌جوش را بیش از اندازه پر کرده باشیم سرریز می‌شود.

اجزاء تشکیل‌دهنده‌ی قهوه‌جوش یک دسته‌ی نسبتاٌ دراز است که اغلب از جنس چوب است. ترکیب

ظرف مسی و دسته‌ی چوبی در قهوه‌جوش ترکیب رایج و مناسبی‌ست.
حین دم کردن قهوه ترک با قهوه‌جوش هرگز چشم خود را از روی گاز برندارید چراکه ممکن است در آنی قهوه سرریز کند

یا شروع به قل‌قل کردن کند و کف‌های ایجادشده بر روی سطح آن خود به خود محو شوند. دم کردن قهوه ترک درون

قهوه‌جوش باعث می‌شود خاصیت اسیدی آن بیشتر از قهوه‌ای باشد که در دستگاه‌های دیگر هم‌چون دستگاه اسپرسو

دم می‌شود. می‌توانید برای پذیرایی از مهمان با قهوه ترک در کنار فنجان قهوه‌شان یک لیوان آب سرد نیز بگذارید.

قهوه‌ساز

قهوه ساز (به انگلیسی: Coffeemaker) یا قهوه جوش یکی از لوازم خانگی آشپزی است که برای آماده‌سازی قهوه به کار می‌رود. با وجود اینکه انواع مختلفی از قهوه‌سازها با سازوکارهای گوناگون وجود دارد، در بیشتر قهوه‌سازها، دانه‌های قهوه در یک فیلتر کاغذی یا فلزی در یک قیف قرار می‌گیرند و قیف نیز در بالای یک قهوه جوش شیشه‌ای یا سرامیک (شبیه کتری) قرار داده شده است. آب سرد در محفظهٔ جداگانه قرار دارد که بعد تا نقطه جوش گرم می‌شود و به درون قیف هدایت می‌شود

منبع ویکی پدیا..


برای شما..


0 نظر

لوازم خانگی
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در اینترنت بیشتر دیده شو
نمایندگی خدمات ال جی در اصفهان x بخوانید...