بوشهر در عید نوروز
یکی از رسوم پسنده و ارزشهای نیک عید مردم بوشهر خانهتکانی و شست و شوی فرشها و پتو و دیگر وسایل منزل است، نظافت و خانه تکانی یکی دو هفته پیش از فرا رسیدن عید انجام میگیرد و در واقع مردم خانه را برای پذیرانی از میهمانان عید
آماده میسازند.
کاشت سبزه، نظافت و خرید لباس نو
اغلب مردم استان، دو یا سه هفته قبل از عید دانههای گیاهی مانند گندم و عدس و لوبیا را سبز میکنند که برای سفره
هفتسین آماده باشد.
بعد از بزرگ شدن با روبان قرمز اطراف سبزهها را بسته و برای گذاشتن سر سفره آماده میکنند.
همچنین یکی دو روز مانده به آغاز سال نو، افراد خانواده برای خرید لباس عیدشان به بازار و فروشگاهها میروند و لباسهای نو و پارچههای رنگین، خریداری میکنند. در واقع افراد خانواده با خرید لباس نو و تغییر ظواهر زندگی نشاط خاصی را به زندگی خود میبخشند. نظافت و رعایت بهداشت و نیز پوشیدن لباس تمیز و استفاده از عطر و بوی خوش در صورت امکان از وظایف اخلاقی و اجتماعی نوروز است.
تهیه سفره هفت سین
بزرگترین نماد آیین نوروز “هفت سین”، است.
بزرگان خانواده یکی دو روز قبل از سال تحویل، خریدهای سفره هفت سین را انجام میدهند و فضای خانه را برای یک دورهمی
صمیمی و خانوادگی آماده میکنند.
هفت سین عبارت است از سماق، سیر، سنجد، سمنو، سکه، سرکه و سبزه
پختن نان و غذاهای محلی
پختن نان محلی اغلب در روستاها و شهرهای کوچک استان رایج است.
زنان خانهدار با پختن نانهای انواع نانهای شیرین و مخصوص به استقبال عید میروند.
در استان بوشهر پختن دو نوع نان معمول است؛ یکی در تنور و دیگری روی تابه.
نان تنوری ضخیم است که به گرده مشهور است و روی آن را کنجد میپاشند و در تنور میپزند.
نان تابه، نان نازکی است که با ابزاری به نام تیر روی صفحه تختهای به نام خون پهن میکنند سپس آن را روی تابه میپزند. نوع این نان نازک و خشک تا ماهها قابل نگهداری است. نوعی نان نرم و کوچکتری به نام مشتک یا بلبل نیز روی تابه پخت میشود که بیشتر برای صبحانه صرف میشود.